vaste trappen

Er bestaan vele variaties in trappen. De uitvoering van een trap wordt in grote mate bepaald door de afmetingen en indeling van een ruimte. Er zijn bijvoorbeeld maar weinig nieuwe woonhuizen waarin een bordestrap geplaatst kan worden. Meestal wordt er een trap met een onder- of bovenkwart toegepast. Door de veranderde eisen in het nieuwe bouwbesluit valt een trap tegenwoordig groter uit dan voorheen; hij is ‘luier’ geworden.

open trap

Een open trap wordt het meeste toegepast, omdat hiermee de ruimtelijkheid behouden blijft. Soms is de ruimte onder een trap echter bestemd voor een kastruimte of toilet. In dat geval verdient een dichte trap vanzelfsprekend de voorkeur.

houtsoorten

U kunt kiezen uit allerlei zacht- en hardhoutsoorten. Bij de keuze voor een houtsoort spelen duurzaamheid en esthetiek een grote rol. Vuren, grenen (zachthout), mahonie, Amerikaans eiken en essen (hardhout) worden op dit moment het meest toegepast. Monsters van eerdergenoemde en andere houtsoorten kunt u bij ons komen bekijken.

leuning & baluster

De vorm van een leuning en het type baluster geven de trap en de ruimte daar omheen een bepaalde uitstraling. Een oud grachtenpand vraagt over het algemeen om een andere stijl dan een nieuwbouwwoning. Ook een combinatie van hout en metaal kan verrassend goed uitpakken. Uw smaak en wensen staan bij ons centraal.

Vraag een offerte

Bekijk hier ook de overige diensten van Hulzebos Timmerfabriek.

bekijk hier een selectie van producten & interieuroplossingen

Bekijk ook de overige diensten van Timmerfabriek Hulzebos