Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

TIMMERFABRIEK HULZEBOS PEKELA; EEN GESCHIEDENIS

Al vóór 1900 maakten leden van de familie Hulzebos kozijnen. Harm Hulzebos (1862) was timmerman, aannemer, ontwerper en bouwer van de inmiddels afgebroken Groen van Prinstererschool in Nieuwe Pekela. Begin jaren ‘20 werd er een begin gemaakt met fabricage van schoolmeubelen, lijsten en verkoop van onder andere bouwmaterialen, ijzerwaren en kachels.

Vraag een offerte

 

DE FAMILIE HULZEBOS

In 1914 lieten de gebroeders Harm en Eppo Hulzebos zich als vennoten inschrijven in het regsiter van de Kamer van Koophandel onder de naam “Fa. H.A. Hulzebos & Zonen, Timmer- en Meubelindustrie Excelsior”.

Jaren later, onder leiding van Harm ‘Karro’, de vader van de huidige directeur, werd de rechtsvorm veranderd in een Besloten Vennootschap. In de jaren ’70 waren er in de timmerfabriek zo’n 25 mensen werkzaam. Inmiddels zijn dat er nog zeven, waarvan vijf met de naam Hulzebos.

100 jaar vakmanschap

De productie van meubelen liep in de jaren ‘60 terug en werd er voornamelijk voor de bouw gefabriceerd. Ook qua houtgebruik vonden er veranderingen plaats. Tot de jaren '70 werden kozijnen meestal van Amerikaans grenen gemaakt. Nu is dat met name hardhout. Ook de productiewijze veranderde sterk door de komst van steeds geavanceerdere machines. Maar er wordt ook nog steeds veel ambachtelijk handwerk gemaakt.

Duurzame kwaliteit staat voorop, toen en nu.

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren