Assortiment

Contactgegevens

Statistieken

Geschiedenis van Timmerfabriek Hulzebos
Klik op de afbeelding om te vergroten

 

Al vóór 1900 maakten leden van de familie Hulzebos kozijnen. Harm Hulzebos (geboren in 1862) was zowel timmerman als aannemer en ontwerper en bouwer van de inmiddels afgebroken Groen van Prinstererschool te Nieuwe Pekela. Begin jaren ‘20 hield de

familie zich daarnaast bezig met de fabricage van schoolmeubelen en lijsten en de verkoop van onder andere bouwmaterialen, ijzerwaren en kachels.

 

 

 

 

Klik op de afbeelding om te vergroten

 

 

In 1914 lieten de gebroeders Harm en Eppo Hulzebos zich als vennoten inschrijven in de registers van de Kamer van Koophandel onder de naam “Fa. H.A. Hulzebos & Zonen, Timmer- en Meubelindustrie Excelsior”. Heel wat jaren later, toen Harm ‘Karro’, de vader van de huidige directeur aan het roer stond, werd de rechtsvorm veranderd in een Besloten Vennootschap. In de jaren ’70 waren er in de timmerfabriek zo’n 25 mensen werkzaam. Inmiddels zijn dat er nog zeven, waarvan vijf met de naam Hulzebos.

 

Tegenwoordig

 

De productie van meubelen liep in de jaren ‘60 terug en in deze tijd wordt er voornamelijk voor de bouw gefabriceerd. Ook in het houtgebruik vond een verschuiving plaats. Zo werden kozijnen tot de jaren ’70 nog van Amerikaans grenen gemaakt. Nu is dat veelal hardhout. Door de komst van steeds geavanceerdere machines veranderde de productiewijze eveneens, hoewel er in dit bedrijf nog veel ambachtelijk handwerk aan te pas komt. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Profiteer van ons 100-jarig vakmanschap!

 

 

 

 

 

 

 

klik